Håll grytan kokande :-)

Att spela in och framförallt att mixa alla inspelade kanaler, är som att laga mat.
Först ska du ha riktigt bra råvaror & ingredienser:
1. MusikGrytans grundingrediens är en bra låt
men en bra grund kan slås i bitar. Se till att de övriga ingredienserna är av hög kvalité, så
2. släng ner en rejäl dos med skickliga musiker, som synkar med varann energimässigt (smaker som gifter sig med varann alltså och passar i just denna gryta)
3. En uttrycksfull sångare eller solist – näringen i maten, det som ger den kant, en personlig touch
4. En erfaren inkännande inspelningstekniker: den som tillreder maten dvs kocken. Det är visserligen artisten, kompositören och musikerna som är ingredienserna i denna goda musikgryta, men sen ska alla dessa olika källor blandas i olika mängd, så att det blir balans på alla smaker.. och då hänger det helt på kocken.
5. Öppenhet för det oväntade, den plötsliga snilleblixten, tillägget. Att följa sin intuition. Ibland kan en fullständigt oväntad tillagd ingrediens göra att allt faller på plats och blir fulländat. (varning!, mycket är inte alltid bättre än lite… ibland kan det bli alldeles för många ingredienser, det blir ett mischmasch, en soppa av alltihop hehehe 😉
6. Tajmingen, flödet. När ingredienserna ska läggas ner i vår fantastiska musikgryta.
7. Men viktigast är det man brukar säga att mat ska tillagas med och som alltid stämmer i det musikaliska arbetet.. Kärlek!
Så först och främst behövs kärlek, sedan är kärlek viktigast. och därefter kärlek.
Och slutligen är det bara kärlek som betyder nåt.

Det är mycket kärlek på Nilento Studios 🙂

Mix av nya produktionen som är en blandning av allt! med Lars Nilsson på Nilento Studios
Mix av nya produktionen som är en blandning av allt! med Lars Nilsson på Nilento Studios.
Lasse och Malou går igenom en ändring i körarret till Happiness is Just a Smile Away
Lasse och Malou går igenom en ändring i körarret till Happiness is Just a Smile Away.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *