Malou Berg

Malou Berg
  • Artist: Malou Berg
  • Release Date:

Om inspelningen

Det här är min första soloplatta. Jag hade dessförinnan gjort ett par singlar. Och nu var jag både hungrig på och redo för att göra en hel LP. Jag gjorde en deal med Studio Bastun; jag fick låna studion när den var ledig och fick jobba tillsammans med deras tekniker Håkan Wollgård, som då var en ung och oerfaren tekniker. På så sätt slogs flera flugor i samma smäll.

Håkan fick erfarenhet, jag fick spela in min skiva och Bastun gjorde inga större uppoffringar för min skull.

När jag hade placerat inspelningen på något bolag så skulle Bastun få betalt och om det inte skulle lyckas, så hade de inte förlorat såå mycket. Så fort en bokning kom in på min ”bokade” tid, så fick jag gå åt sidan och vänta tills nästa tillfälle.
Men det hände dock inte så ofta. ..och så valde vi gärna lite udda tider (man blir påhittig.. hihi) för att kunna arbeta ostört och utan avbrott.

Studio Bastun var väldigt liten och egentligen ingen inspelningsstudio, utan snarare ett ställe för att göra små enstaka pålägg eller mixa på. Jag producerade LP:n och arrangerade det mesta själv. Samtidigt med inspelningen höll jag på med Café Cobra, en cabaré med enbart kvinnliga medverkande. En del av de musiker, som spelade på Cobran var även med på min inspelning. I och med att vi bara kunde jobba på ledig-tid, så tog det ganska lång tid innan allt var klart. Sångerna var ett resultat av mitt samarbete med pjäsförfattaren och regissören Bengt Carlsson. Han tyckte att det skulle vara roligt att skriva sångtexter och jag tonsatte dem. (förresten.. en av texterna handlar om mig ”Vals till en stugsittare eller jag vill ha mer än jag får”). När allt var klart stötte jag ihop med Peter Himmelstrand, som hade ett litet skivbolag som hette BUMS.

Han tände till på musiken och skivan gavs ut på hans bolag. Hur det gick med försäljningen har jag ingen aning om, jag fick aldrig några redovisningar från honom. Efter LP:n gjorde jag en singel på BUMS som hette Fet-visan. Det är en himla rolig låt, både att sjunga och att lyssna på, klart självkänslehöjande!! Fast det är ju egentligen en helt annan historia..

Malou Berg

Sångerna

Text: Bengt Carlsson. Musik: Malou Berg

Sid.1

1. Jag vill ha mer än jag får (Vals till en stugsittare)

2. Den arbetslöses sång

3. Brusten sträng

4. Ljuset stiger

5. Jag dricker igen

Sid. 2

1. Allt som Du gör

2. Kalla vindar

3. Att gömma kärlek

4. Att stå vid havet

5. Mirakel spektakel