Kommentarer

”Tack för en underbar CD… jag satte mig i skönaste fåtöljen, lutade mig tillbaka, blundade. Hamnade i Afrika, en boplats med hyddor, fest med dansande glada människor.
Rytmiskt, medryckande, bara så underbart sköööönt!”
Berne Strandh, Radio Sölvesborg FM92

”Underbar stämning. Man blir glad av musiken.
Det är modigt att hitta på ett nytt språk. Det känns spännande att man ändå på något sätt förstår innebörden”
Blossom Tainton, artist, fitnesskonsult mm.

”Meditativ musik, så vackert…
Det här är en lisa för själen.”
Janne ”Loffe” Carlsson, artist, musiker, skådespelare.

”Malou har som gospelartist tidigare inspirerat mig innerligt och hennes nya världsmusik med kosmiskt anslag ger mig en känsla av ro och tidlöshet.”
Annastina Vrethammar, författare (bl.a ”Tänk dig ett bättre liv”), terapeut

– – – – – – – – – – – –

Kommentarer – per mail

”Vad är det här? Gud så bra!”
Förra sommaren var jag på Oneness-festivalen på Gärdet med en god vän. Vi satt på vår filt och var förstrött välvilliga – ända tills ni började sjunga. Då satte vi oss rakt upp och sa ”Vad är det här? Gud så bra!” Jag sa dessutom ”Jag vill ha en skiva med det här gänget! Undrar var man får tag på det?” En stund senare kom det förbi en kvinna som sålde Hoya, tala om snabb bönhörelse.
Och nu när vännen fyller år fick jag se en annons för Omine och insåg att det var den perfekta presenten till henne. Hon älskar att sjunga själv också.
Tusen tack
Eva

– – – – – – – – – – – –

”Hej Malou!
För några månader sedan fick jag en cd skiva av min väninna Karin – hon sade denna tror jag att du kommer att tycka om! Utan några förutfattade meningar satte jag på Omine cd’n och började lyssna! Det underbaraste och djupaste jag hört på länge (om någonsin faktiskt)! Vill bara säga att när jag hörde Omine och de andra sångerna blev jag så full av hemlängtan och mitt hjärta värkte av kärleksfulla minnen som jag inte minns… fast ändå gör jag det på något sätt! Ordet FAMILJ, sköljer in över mig…!!! Så otroligt härliga att sjunga med till också!!!!! Blir så lugn av sången och andningen! Mycket helande! (Behöver Du någon körsångerska? Jag provsjunger gärna för Dig! Har alltid älskat att sjunga!)
Varm kram till Dig!”
Kerstin Malmberg
– – – – – – – – – – – –

Hej Malou,
Gav en Omine CD till en vän här på Mallorca, Angel Luis, och frågade sen om han tyckte om den. Här har du svaret: ’Yes !!! She is so beautiful. Thank you very very much. Now I’m listening to the other music she have in her website. Spectacular!!! Actually nice.’
Kram
BenteLion

– – – – – – – – – – – –

Keep on singing, let the world hear your beautiful voice!
Take Care!
*PEACE*
Malin

– – – – – – – – – – – –

Härlig musik
Hej! Tyvärr hade jag inte möjlighet att se ditt TV framträdande. däremot lyssnar jag nästan varje kväll innan jag somnar och förundras över harmonierna och språket. Det finns en klangbild i flera av sångerna som direkt berör. Kanawah är absolut i särklass – den försätter en i ett meditiativt tillstånd och berör på djupet varje gång!
Två av skivorna jag köpte är levererade som present. Den första till en kvinna som ger healing och stöd på olika sätt till andra människor. Jag har känt henne länge och det var helt självklart för mej att din musik kan ge förstärkning åt henne i det hon gör. Den andra skivpresenten finns hos en kvinna som jag tror hade stort behov av att gråta ut och hitta ny kraft att gå vidare. De andra skivorna hamnar nog under julgranar här och där…….
Förutom själva musiken tycker jag om ditt sätt att sjunga. som amatör i kör och rockband spetsar jag öronen extra när jag hör vilka nyanser du får fram!
Om du får för dej att ge sånglektioner, vill jag stå först i kö!

Ha det himla bra!
Kajsa

– – – – – – – – – – – –

Din musik ger ljus!!!
Hej Malou
Omine är helande, inspirerande , berör mig på djupet …
Har gått igenom en lång helande process och hjälper nu andra att finna ljus, glädje, frid och helhet.
Musiken har hjälpt mig enormt mycket, hittar man rätt så är det underbart.
Kände omedelbart att jag bara måste ha denna skivan och Hoya…
Önskar dig all glädje, lycka och inspiration, för mer musik, för mer sång, du hjälper många finna ljus och kärlek genom din musik

Varma famnen till Dig
Anne-Lil

– – – – – – – – – – – –

 Omine

  • Artist: Malou Berg
  • Release Date:
  • Price: 119:-

”Jag är på tillfälligt besök
och under min vistelse här
bor jag i en lånad människokropp
av kött och blod

Den är lite trögstartad
och långsam i vändningarna
men fullt användbar
för en kortare period
innan jag åter vänder
till den Stora Värden
som jag kommer ifrån
Omine!”

– Himmel, själ, inåtvänd energi, meditativ, reflekterande

OMINE är vackert melodiös och samtidigt upplyftande och svängig. Glädjefylld musik med en meditativ underton, med ord som lånats från yttre Plejaderna. ’ia Omina ama!’ -Öppna alla dörrar. Släpp själen fri.
Lyssna! Hör musiken!

Buy here / Köp här


Kommentarer från lyssnare på bokhandeln Vattumannen:

Vackert så att det nästan gör ont! 2005-09-21
Ännu ett mästerverk från denna begåvade artist!
Malous fantastiska röst smälter samman med den unika musiken på ett enastående sätt. Få har begåvats med en sådan änglalik röst som Malou Berg besitter.
Likt HOYA tillhör OMINE en helt egen och unik musikgenre.
Bedövande vackert!! (Betyg: 5)
/Anna Rehnberg
– – – – – – – – – – – –

Omine är underbar! 2005-09-16
Med blandning av både pulserande livsglädje och stilla frid talar Omine med själen och lämnar den fridfull, men kraftfull, och hel.
Fantastiska musiker och briljant sång som letar sig in i varje por och får hela kroppen att reagera.
Syster Hoya var föregångaren och nydanande.
Med Omine så har nivån höjts ytterligare och Malou har nått nya höjder.
Omine är helt enkelt underbar! (Betyg: 5)
/Ella
– – – – – – – – – – – –

Kommentarer – per mail

Underbar musik som får mig att orka kämpa vidare
Fann Dig genom annons i tidningen ”energi vågen”, lyssnade på några låter och det är bl a sådan underbar musik som får mig att orka kämpa vidare! Ska genast beställa en skiva 🙂 Dessutom bor vi i vackra Roslagen båda 2! Hästarna är oxå underbart vackra! Ljus & Mörker//Wynja

Grymt bra
hej!
tänkte bara säga att jag tyckte du var GRYMT bra på nyhetsmorgon 😀
man blir lugn och samlad av din musik, du gav mej styrkan att klara av den dagen, som jag visste redan från början skulle bli helvetisk.
en stor e l o g e till dej !
//petra
– – – – – – – – – – – –

Du är fantastisk!!!
Du var så jättefin på TV idag. Ville bara säga det igen. Du är så duktig, jag får ”chicken skin” när man lyssnar på din musik. Jag blir gråtmild, men av lycka av den anledningen att det känns som att ett minne väcks i mig, något man känner igen… som varit bortglömt för en tid….

Din musik rör djupet i min själ.

Katarina Olli
– – – – – – – – – – – –

LYCKA TILL PÅ TV4, SKICKAR MASSOR MED LJUUUUUS… din skiva är underbar /ursula
– – – – – – – – – – – –

Kära Malou

Jag lyssnar och lyssnar och lyssnar.
Och låter andra lyssna.
Skivan är fantastisk. Grattis.

Kram
Tom
– – – – – – – – – – – –

Hej Malou!
Tack för skivan!
Jag och Omine trivs fantastisk bra tillsammans!
Du har en underbar sångröst och låtarna är fantastiska!
Thomas Westberg
– – – – – – – – – – – –

Vill bara säga att du har en otrolig röst som berör på djupet. Jag har aldrig upplevt nåt liknande.
Ha det gott och lycka till i din fortsatta sångkarriär!
Med vänlig hälsning
Margaretha Kjellin
– – – – – – – – – – – –

Omine är helt underbar. Använder den ibland vid meditation. Gör mig lugn i fall jag känner mig stressad. Tack
Ulf i Stockholm

Om Inspelningen

Jag längtade efter samspel. Inspelningen av HOYA hade vi ju byggt bit för bit, först trummor, som låg på ett klick, sedan kör och sen la vi på det och sen det.. allt i etapper.

Det var kul att prova, men nu ville jag att sångerna skulle grundas på ett samspel. Och dessutom ville jag ha med några musiker som låg nära mitt hjärta.

Basisten och cellisten Lars Danielsson har alltid varit en favorit. Honom har jag samarbetat med sen i början av mina gospelår (lååångt tillbaka alltså).

Det jag uppskattar hos honom är att han alltid lägger till nåt, det finns något alldeles särskilt i hans anslag, i hans ton och energi, hans närvaro som ger det där lilla extra.

Jag hade hört flera plattor med gitarristen Manuel Iman och var så glad över att jag fick tillfälle att samarbeta med honom. Han har också nåt i sin ton, sitt anslag, sitt sätt att slå an, som lägger till, skapar rymd. Och som går rakt in i mig.

Sen var det slagverkaren Xavier Desandre Navarre. Han var en helt ny bekantskap för mig. Det var Lars D som rekommenderade honom: Han har ett enormt sväng! sa Lars och det visade sig att Xavier både kunde och ville vara med.

Och jag stod bara och gapade när Xavier satte igång, sväng är bara förnamnet, påhittig, kreativ, multimusiker.. det var en fröjd att se honom in action. (Och föga anade jag då att det var början på ett längre samarbete). Bosse Westman, skulle förutom producerandet, spela keyboards.

Vilket gäng! Jag såg fram emot inspelningen med stor entusiasm. Vi arrangerade låtarna tillsammans. Lars och Xavier är båda så blixtsnabba, att det var häpnadsväckande hur snabbt de kände in en låt och kom in i flödet.

Första tagningen var oftast otroligt bra, den andra tagningen var för att det blev någon miss som inte bara kunde repareras. Sällan fler än 3 tagningar.

Jo, det var en låt som absolut inte ville låta sig formas. Den vrenskades hur vi än gjorde.. Slutligen använde vi bara det där enda lilla partiet som svängde skönt. Så sjöng jag fritt ovanpå det svänget och så in med körerna. Resultatet fick namnet Triadong.

På titellåten Omine fick jag tillfälle att återförenas med den fantastiske pianisten Steve Dobrogosz och jag är så glad att han spelar piano på just den låten.

Det var en fantastisk inspelning 🙂

Malou Berg
8 oktober 2010Medverkande

Musiker:
Manuel Iman, USA, gitarr
Lars Danielsson, Sverige och Danmark, kontrabas och cello
Xavier Desandre Navarre, Frankrike, slagverk
Bo Westman, Sverige, keyboards

Tobias Sjögren, kompletterande gitarr
Steve Dobrogosz, piano (Omine)
Sten Källman, bamburör, snäcka

Kören:
Mija Folkesson
Helen Genym
Hanna Wanngård
Kerstin Ryhed-Lundin
Therese Andersson
Malou Berg

Text & Musik: Malou Berg
Körarrangemang: Malou Berg
Producent: Bo Westman
Tekniker: Lars Nilsson, Nilento Studio
Omslagsfoto: Norrsken fotat av David Rinnan
Foton av Malou: Peter Engmalm
Foton från inspelningen: Malou Berg, Bo Westman, Gerrie Warner
Layout: Selander Design AB

En vecka i Bollmoradalens kyrka, som ligger i Tyresö utanför Stockholm, jobbade vi med att spela in alla stämmor och alla dessa dubbar!! Himla kul, men jobbigt också. man blir trött i rösten..ack ja.. Tekniker var den eminente Lars Nilsson som kom med hela sin mobila studio. I övrigt spelade vi in och mixade i hans studio Nilento i Kållered utanför Göteborg

BilderVideo

Omine