CD boken.. hur svårt kan det va?

CD-boken var ingen lek.. eller jo, det var nog just det den var. en lekfull liten grej. Den lekte med mig.. ojojoj. Jag tyckte att jag var himla bra på att korrläsa. Under mitt mångåriga samarbete med Sune Selander Design som fram till sin död gjorde all design på album, utskick, PR, presentationer, nyhetsblad.. you name it.. så var det jag som korrläste. det var min uppgift och jag gjorde det med den äran. Jag var bra på det. Missade inget. Efter att Sune hade gått bort, och jag återupptog samarbetet med ad Anders Bühlund, Forma Design (han gjorde omslaget till min första gospel-LP Nu faller ljuset in i mig, som gavs ut på CBS 1984) så fortsatte min glanstid som kortläsare.

Ända fram till nu. Tills LjusSångernas omslag och CD-bok skulle korrläsas. all min korrläsarglans var som bortblåst! jag missade överallt. Jag har lusläst den.. så många gånger.. om och om igen, och varje gång, V.A.R.J.E gång hittat nya felaktigheter. Hur är det ens möjligt??! Bra på att korrläsa..? Jo tjena!

Och så var det här med illustrationerna. Barbro Paulsson Weaver har skapat alla som finns med i CD-boken. Och allteftersom hon skickade över en ny illustration, så utökades sidantalet. Från början 16 till att slutligen landa i 24 bilder.

När jag äntligen tyckte att nu låg alla texter på rätt sida och alla var rätt (för det var de väl??) ! Ja, nu var den nog klar, då skapade Barbro en ny helt underbar bild, som bara måste vara med. Och så fick Anders börja stuva om och stuva om.. och då upptäckte jag nya fel, detaljer som inte funkade, som jag inte sett tidigare. Och så där höll det på. In i det sista. Men till slut landade den, gick i mål kan man säga.. eller var det kanske jag som gick i mål?? Nu är jag så himla nöjd och glad över resultatet. Det blev jättefint. Och jag bara älskar Barbros bilder och illustrationer.