Varför en julskiva..? Tjaa.. Varför inte?

Om man frågar sig VARFÖR man ska göra en julskiva, så kan man ju likaväl vända på frågan och fråga VARFÖR INTE?? Men ändå.. varför ge ut en julskiva, när man spelar in skivor med texter ingen enda människa begriper? Ingen kommer ju att förstå att det handlar om julen!
Nej just det, det är ju det fiffiga med alltihop, så bra att det är så. Ingen fattar vad texterna handlar om, ingen kan heller ha några invändningar mot dem.. Lyssnaren kan helt fokusera på känslan i sångerna. Vad sägs om en lugn och ro-platta? Ett album för julefrid? eller frid över huvudtaget? eller för balans och glädje, stilla fnitter, ljus och strålande ljus..

Vad vet jag..

Ide´n fick jag av Frida (tack kära du för förslaget) om en av sångerna vi sjöng i min kör. Så satte tankeapparaten igång. det vore roligt att göra, men hur ska det gå till. Jag tänkte mig att vi skulle välja ut en antal sånger från albumen.. sen var det det där med texten. Att skriva nya, begripliga texter visade sig inte vara så lätt (underdrift!!) och jag skulle även vara tvungen att göra om alla körer. Suck, projektet las på is.. Under Midem i år kom lösningen, den viktiga pusselbiten, via en av deltagarna i den svenska montern. Sen rullade jultåget igång. Lasse Nilsson på Nilento har gjort 35 julalbum, han har även spelat in alla skivorna i Plejadsviten. Så satte vi oss och plockade ut de sånger vi ansåg passade in i detta format. 13 sånger hittills, kanske försvinner någon på vägen, vi får se.
Ååå, jag vill ha stråkar sa jag.. och så blir det. En stråkensemble på 13 musiker kommer nästa vecka till Nilento och spelar in de nyskrivna stråkarren. Det ska bli så spännande att se hur det här utvecklar sig. fortsättning följer..

Malou i huset på Hawaii Big Island

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *