LightSongs #1 – Lyssna & Förboka

[vc_row][vc_column width=”7/12″][vc_column_text]

Förhandsboka LightSongs #1

Hej och Välkommen!

Vad kul att du vill förhandsboka mitt kommande album
LightSongs #1

Längre ner hittar du info om LightSongs, vilka de fantastiska medskaparna är, som gjort denna inspelning och utgivning möjlig, lite om mig mm. Omslaget ser du här intill.

Lyssna. Men innan du bokar ditt ex, ska du inte passa på att lyssna på sångerna?
Jag hoppas att du ska gilla dem.

Bara 5 sånger?!? Du kanske undrar varför det bara är 5 sånger..? Och tänker.. blir inte det ett ganska kort album??! Men om jag berättar att speltiden är 54 minuter.., och du fördelar den tiden på 5 sånger.., så förstår du att sångerna måste vara ovanligt långa! Och det har du alldeles rätt i, sångerna är väldigt låååånga. Det finns en tanke bakom det. Om du scrollar ner lite kan du läsa mer om det i ”LightSongs”-texten.

men nu får vi sluta prata, så du i lugn och ro kan

Lyssna på några smakprov:

Som tack för att du förbokar ditt ex, så betalar du endast 120 kr inkl porto,
ett betydligt lägre pris än ordinarie pris.
Vi bifogar en faktura med skivan

Den här begränsade upplagan är både numrerad och signerad.
LightSongs #1 – det första av 3 album – släpps 22 maj 2019.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”5/12″ css=”.vc_custom_1539679219166{border-left-width: 1px !important;}”][vc_single_image image=”4967″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Fyll i namn och adress nedan, namnet på den du vill ha skivan signerad till,
tillägnad dig själv eller någon annan.


  [/vc_column_text][vc_tta_accordion color=”juicy-pink” active_section=”4″ collapsible_all=”true”][vc_tta_section title=”VAD ÄR EN LIGHTSONG/LJUSSÅNG?” tab_id=”1552477826951-c488f94f-37b5″][vc_column_text]

  Vad är en LightSong/LjusSång?

  Tanken med LjusSångerna är att man sjunger dem tillsammans.
  Fraserna och melodierna är meditativa, enkla och upprepande.
  Sångerna är långa så att lyssnaren ska hinna komma in i varje sång,
  hinna slappna av och gå ner i varv, kunna sjunga med,
  sjunka in i flödet, och låta sig omslutas av det.
  Den långa tiden behövs,
  de många instrumentala delarna likaså,
  de ger vila och rum för eftertanke.

  Vill du känna vad en LightSong/LjusSång är,
  så inbjuder jag dig till att sjunga med, tillsammans med oss.
  Låt din röst blanda sig med våra. Följ med i det långsamma flödet.
  Låt de långa sångerna (som utvecklar sig bit för bit, lite i taget)
  hjälpa dig att slappna av, lugna dig, trösta dig,
  inspirera dig, fylla dig med glädje.
  Healing bor i din sångröst. *
  Släpp den fri och sjung av hjärtat, sjung!

  Glädje till Världen!

  * Nu har forskningen kommit så långt
  att de äntligen lyckats bekräfta det
  som så många har vetat genom sin egen erfarenhet,
  att vi mår mycket bättre när vi sjunger.
  (Det blir som en inre massage, när tonerna vibrerar igenom kroppen.)
  Forskarna har kunnat påvisa vilka delar i hjärnan
  som aktiveras när vi sjunger. Endorfinerna går igång.
  Sången lyfter oss, får oss att må bra. Sång ÄR helande.
  Så släpp ut rösten. Sjung från tårna, hjärtat och kroppen.
  Sjung för Livet, sjung![/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”BIOGRAFI” tab_id=”1551795630086-8823ac97-e0b4″][vc_column_text]

  MALOU BERG – BIOGRAFI

  Malou Berg har under sin artistkarriär gjort sig känd som cabarétartist, skådespelare, sångerska och kompositör. Hon har uppträtt på teaterscener, i TV-program och i filmer. Hon har prisats för det imaginära musikspråk hon skapat. Malou har givit ut en mängd singlar och album, både i Sverige och internationellt. Andra artister har också spelat in flera av hennes sånger.

  Malou har uppträtt och sjungit offentligt sen hon var 15 år. Hon visste tidigt att sången var hennes livs passion. Hon hade redan då en röst med en ovanlig styrka och klang. Malou påbörjade en utbildning som rytmiklärare och fortsatte parallellt med sitt artisteri.

  Efter en period som basist i rockbandet NQB, bildade Malou duon ‘Greta & Malou’ tillsammans med sin kompis Greta Zackrisson. År 1977 kom de med låten ‘Åh, vilken sång’ med i Schlagerfestivalen. Efter det bestod Malous liv av täta turnéer och en mängd offentliga framträdanden.

  När Greta och Malou gått skilda vägar fick Malou äntligen tid att fokusera på att komponera egen musik. Hon deltog i och skrev musiken till kabaréer och teateruppsättningar runt om i Stockholm. Hon hann också vara med i flera filmer och tv-serier, som t.ex. Henrietta, Prästkappan och Repmånad. Hon skrev musiken till flera radioserier för barn i samarbete med regissören och författaren Bengt Carlsson. Bengt klev senare in i rollen som textförfattare till Malous första soloplatta ‘Malou Berg’.

  I början på 80-talet inledde Malou ett nära samarbete med textförfattaren Susanne Wigforss. Tillsammans skrev de en rad populära och prisbelönta gospelsånger. Deras sånger har fått utmärkelser tre år i rad i Billboard Song Contest.

  1982, efter att STIM belönat Malou Berg med ett stipendium på Berklee College of Music i Boston, USA, bestämde hon sig för att ge sin röst åt gospeln. Hon beskriver valet som självklart och att det kändes hemvant och inspirerande att sjunga gospel. Malous röst har i recensioner beskrivits som ’en röst med både kropp och själ’, ‘klippt och skuren för gospel’, ‘mäktig’, ‘övertygande’, och ‘hjärtskärande vacker’.

  Efter elva år med gospel kände Malou att någonting nytt höll på att ‘födas’ inom henne musikaliskt sett. 1989 påbörjade hon verket ‘Den Inre Vägen’, ett sakralt musikstycke för tre solister, kör och stråkkvartett. Fem år senare var hon klar med skivinspelning och att presentera det för en stor publik. Recensionerna blev lysande och flera bejublade konserter av verket framfördes.

  Malou inspirerades av framgången och väntade på nästa musikaliska ingivelse.

  Det blev HOYA, (jord) ett stycke världsmusik med ett imaginärt världsspråk, slagverk, didgeridoo och röster som för tanken till människans och världens födelse. HOYA fick fina recensioner och Malou turnerade med verket tillsammans med två sångerskor. HOYA framfördes live på Swedish Style in Tokyo i Tokyo, i oktober 2004.

  Den hyllade uppföljaren OMINE, (himmel) som släpptes hösten 2005, har en mer meditativ inriktning.  Därpå följde AMAONA, (vatten) 2008. På ALIGNMENT, (eter), som gavs ut 2010, baserade Malou sångerna på den uråldriga Solfeggioskalan och sina tibetanska skålar och kristallskålar. 2011 följde en remixplatta med julkänsla, BREATHE OUT. Hösten 2016 släpptes den avslutande skivan, MA YEMA (eld). Lagom till julen 2018 kommer RESTFUL, en samlingsskiva med sånger från alla album i denna svit som knutits samman under namnet

  THE PLEIADIAN SUITE.

  Vid Östhammars Litteraturförenings ORD-Festival år 2009 utsågs Malou Berg till årets ORDPRIS-mottagare, för hennes imaginära språk, med motiveringen ”Malou Berg tilldelas Ordpriset för att hon har skapat ett alldeles eget, sinnligt och musikaliskt språk – Plejadiska. Hon har dessutom förmågan att få andra att uttrycka sig i de sjungna orden och att njuta av dem.”

  Samma år, 2009, var Malou huvudakt på Hwa Eom Spirit Music Ritual, en stor fredsfestival i Sydkorea med inbjudna artister och musiker från hela världen, där hon tillsammans med lokala musiker på traditionella instrument och en kör framförde sånger från albumet HOYA.

  Malou arbetar vidare med de Plejadiska sångerna och hennes nästa projekt är Ljus-Sånger, ”LightSongs”, långa sånger tänkta att sjunga tillsammans, som en ny typ av mantrasånger. Ljus-Sångerna spelades in under våren 2016. Utgivning planerad våren 2019.

  Malou Berg bor på en gård i en liten by nära Östhammar på den svenska ostkusten, två timmar med bil från Stockholm. Här finner Malou ro och inspiration att skapa i sin ateljé. Hon säger att själva komponerandet är en intuitiv och själslig process, men att hon har stor användning av sin gedigna musikutbildning.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”MEDVERKANDE” tab_id=”1551795722061-941d91c3-1708″][vc_column_text]

  MEDVERKANDE

  MUSIKER

  Malou Berg, solist och kör
  Thomas Hellsten, piano, keyboards, dragspel, harmonica
  Manuel Iman, gitarr, ukulele
  Lars Danielsson, kontrabas, cello
  Xavier Desandre Navarre, slagverk
  Lars Nilsson, Flugelhorn
  Derya Turkan, kemenche
  Hans Kennemark, fiol
  Hanna Wanngård, kör
  Jenny Nilsson, kör
  Therese Andersson, kör
  Svenska Damkören
  Jonsereds Kyrkokör
  Ymna Kyrkokör

  ——–

  Music & Plejadisk text: Malou Berg
  Svensk text: Malou Berg
  Kör arrangemang: Malou Berg
  Inspelad 2016 på Nilento Studios i Göteborg
  Inspelningsproducent/tekniker: Lars Nilsson
  Assisterande tekniker: Michael Dahlvid

  Kör inspelning i Jonsered Kyrka, Götebor
  Inspelningsproducent: Lars Nilsson
  Inspelningstekniker: Michael Dahlvid
  Editering: Michael Dahlvid och Lars Nilsson
  Mix och Master 2018: Lars Nilsson, Nilento Studios
  Sekreterare/contractor: Jenny Nilsson
  Producerad av Lars Nilsson och Malou Berg
  Förlag: Malou Mountain Music AB / Stiggy Music & Management AB
  Foto av Malou: Elisabeth Landberger
  Graphic Design: Anders Bühlund, Forma

  Kontakt: Stefan Egmar, Stiggy Music & Management AB
  stefan@stiggymusic.com

  Malou Berg, lightsongs@malou.se

  www.malou.se/album/lightsongs[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]