Soppkonsert

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

SOPPKONSERT. En konsert för alla sinnen.

Med Malou Berg och gitarristen Jörgen Anderstig – och med Malous sånger som musikalisk nav. Varje gång medverkar en hemlig gäst. Ofta även Sommarkören. En god soppa med bröd och pålägg serveras.

Konserterna i galleriet Jernboden, kombineras med gästande konstnär, som berättar om sitt konstnärskap och till det en god buffé.
Programmet från premiärkvällen 2012 såg ut så här:

MELLAN SKÅL OCH TAPET

Ett poetiskt, musikaliskt och konstnärligt möte mellan fyra personligheter och en kör.

Sångerskan Malou Berg låter sången flyta på etervågorna, sjunga i tapeterna och rulla igång energin med hjälp av skålar, en gitarr och ett piano.

Gitarristen Jörgen Anderstig väver in sin sång. Det är inte bara sväng som får huset att gunga, utan även stilla toner som pulserar milt i ådrorna.

Sommarkören är tillsammans en unison röst som sjunger flerstämmigt, ljuvligt och mäktigt.

Poeten och kulturprismottagaren Johanna Backman är poesi. Bokstäverna studsar omkring, bildar ord, meningar, dikter. Ord att försjunka i, ord att begrunda, ord att känna med.

Konstnären Gerd Vading; akvareller. Milda, berörande färger ger ögonen tröst och inspiration. Meditativa bilder att vila i.

Soppa, gott bröd och pålägg. som lägger sig som balsam i kroppen och kittlar dödsskönt i kistan.

Societetshuset; atmosfär, grandios utsikt över solnedgången. Med doften av havets salta vågor som slår mot klipporna.

Publiken; konsertens bollplank och omistliga samarbetspartner. Studsar tillbaka, suckar, andas ut…

Sammantaget, en konsert för alla sinnen
En konsert som går från hjärta till hjärta..


För förfrågningar gällande Soppkonsert kontakta Malou >>>[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_media_grid element_width=”12″ grid_id=”vc_gid:1461672918186-97d121f8-e517-1″ include=”2730,2732,2733″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]