Julskiva in the making- dag 6 slagverk flygelhorn

Så är turen kommen till att förgylla ljudbilden med cymbaler, rollar, bjällror, trianglar och lite mer klockor. Slagverkaren Göran Kroon har med sig hela tomtesäcken alltså hihi. Det är speciellt att hela dagen lägga på såna typer av ljusa lätta slagverk. Plingeling, bjäller bjäller.. renarna kommer och tomten sitter och ho ho ho-ar frustande på sitt gemytliga sätt. ”finns här några snälla barn?” Och eftersom det alltid finns det, så finns det alltid julklappar att dela ut. Det är bara det att detta sker, denna bild av överdådig julefröjd, uppstår mitt i den spirande våren här i Kållered.. hahahaha 😉 Inget är vad det ser ut att vara, eller hur?!!

Görans bjällror och klockor

Det är roligt att få möta olika musiker, inom olika genres och stil. Skickliga är de alla inom sitt område. Och de här dagarna har jag mött dem från så olika områden, symfoniorkestermusiker, popsångare, jazzmusiker, noterad musik, freebag, klassiskt, populärt. Alla inriktningar fick plats och samsades på min julplatta.. kul tanke. det är enhet i det lilla 🙂 jag gillar det.

i förgrunden är windchimes av olika slag och storlek. Göran provar lite olika shakers o Lasse lyssnar.
.. och som grädde på moset ett gäng Paiste cymbaler, ljusa i klangen.

Det ger krispighet i toppregistret när vi lägger på alla dessa ljusa slagverk. De blir verkligen ett lyft.
Vi går igenom låt för låt för låt. Det är 13 st att gå igenom och på de flesta är det några ställen för pålägg, på andra är det mer. Allra mest är det på ”Nu faller ljuset in i mig”. Eftersom den är nyinspelad finns inga tidigare slagverk alls.

Göran Kroon lyssnar igenom tagningen. och nu ska den kompletteras lite med någon roll eller flatride.
Slagverkaren Göran Kroon lägger på ljusa jul slagverk på Houh Wah

Så var det tack för idag och Göran packade ihop sin tomtesäck med juleljud och åkte hem.
Dags för lite FLYGELHORN

Lasse spelar flygelhorn. Tonen är meditativ och mild.

Lasse editerade några låtar och började sedan spela in flygelhorn. Provade med en låt.. nää den fanns det ingen plats i, inget utrymme. den är bra som den är.
Öppnade upp Hoya och så spelade Lasse in flygelhorn i introt. Det blir annorlunda när flöjten försvinner för att ersättas av flygelhorn. Det är såå innerligt och vackert med flygelhorn.
Kanawah har fått flygelhorn, lite stämmor på några ställen, några fills. En liten ton här och där, lite bakom, ett par som leder in och leder ur. Lasse gör om och ändrar, rensar upp.
Lasse är väldigt noga med helheten. Det måste i alla lägen hänga ihop, ljud ska interagera och gifta sig med varandra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *