Julskiva in the making – slutmix dag 2

Så har vi gått igenom alla 13 låtarna, ordnat och fixat och korrigerat där så har behövts. Min lista har varit mycket kort, Lasse har haft sina preferenser och kollat av allt mot det. Har man gyllene öron så har man.

Micke tog fram filmkameran och tog några klipp på mig när jag sjöng, filmade Lasse och Jenny o mig i kontrollrummet och så några bilder på Micke och Lasse ihop. Både kören och stråkarna filmades när de var här. Det ska bli en liten video med Houh Wah, att lägga upp på Youtube. Yeah baby!

Så var alla låtarna klara och vi gick igenom låtordningen. Jag hade lagt ner mycket tid på ett förslag, baserat på en snabbordning Lasse gjorde när materialet lämnades till Naxos för lyssning. Efter genomgång av min låtordning, satte Lasse igång med att stuva om dem till han hittade en som kändes homogen. Hur kan han vara så snabb, inkännande och klar? Jag begriper det inte, men gläds åt det.

Nu har jag lyssnat igenom övergångarna, det låter fint, känns bra. Lasse håller på med övergångarna, lite överlappande fix o trix, för att få låtarna att så att säga smälta ihop på ett självklart sätt. Det är ju ändå sånger från 4 olika album, med olika musiker och inriktning.

Lasse mixar, väljer o vrakar bland de hundratals pluggarna och reverben och jag vet inte allt... och resultatet blir så fint. me like 🙂
Jag är Glad och Nöjd med allt på skivan. Ovanligt, och härligt att allt känns så bra :-))))))))

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *