Duon Malou Berg – Jörgen Anderstig

”Sångerskan MALOU BEG låter sången flyta på etervågorna, sjunga i tapeterna och rulla igång energin. Gitarristen JÖRGEN ANDERSTIG väver in sitt spel och sin sång i detta. De hämtar sångerna från Malous Plejadiska albumsvit, som har ett språk som ingen begriper, men som ligger skönt på tungan.
En och annan text är på engelska och svenska ord finns med på ett hörn..! Gitarrer, ukulele, piano, tibetanska skålar, en uråldrig, äkta hawaiigitarr, allt kryddat med tjusig vissling och spännande stämföring. Det är svängigt, lekfullt, mäktigt och ibland sällsamt stilla. Musik som berör och öppnar upp ditt innersta.”

Malou Berg och Jörgen Anderstig bland tusen och en grejer... foto Maria L Hallengren

– Jörgen och jag har känt varann länge, sen nån gång på 70-talet. Och vi spelade ihop i kortare perioder. Väldigt roliga och ofta lite märkliga sättningar. Sedan vi båda bosatte oss i samma område, dvs Östhammar med omnejd, har vi samarbetat runt olika projekt, som t ex Malou & The Jazpels, VaggSång och Soppkonserter.
I år påbörjade vi en ny musikalisk resa ihop, att spela mina Plejadiska sånger i duo-form. Det tog sin tid att destillera ner dem till mini-format. Väldigt roligt arbete, inspirerande och kul.
Malou Berg och Jörgen Anderstig på HÅGABY JULMARKNAD 8-9 dec kl 13.30. foto Maria L Hallengren
Kom och lyssna på Malou Berg och Jörgen Anderstig på
HÅGABY JULMARKNAD 8-9 dec kl 13.30.
Marknaden är i Håga by, utanför Uppsala.

Malou skänker sitt senaste album ”BREATHE OUT”
till alla besökare på marknaden. 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *