Efter Midem

Årets Midem var nerbantad, i jämförelse med förra året. Färre delegater, runt 7 000 i år, var det runt 10 000 förra året? Gissar lite, men en klar nedgång, var både tydlig och påtaglig. Alltså mera luft i mässhallen och färre människor.

För egen del, får jag en problematisk situation löst. Jag har inte funnits uppe på nerladdningssajter, över huvudtaget, sedan CDA gick i konkurs. Och som litet bolag, kan jag inte skriva avtal direkt med sajter som t ex itunes. För att komma upp på itunes mfl måste jag gå via en sk aggregator, vilket är en typ av mellanhand.  Och varje aggregator har avtal med många hundra olika download-sajter, där ens material kommer upp per automatik.. Och eftersom jag inte har något avtal med en aggregator, så finns jag inte tillgänglig på webben, bortsett på min egen sajt och några svenska sajter… men bortsett från det, så finns jag på inga sajter. Nowhere, nobody, noone..

Och inte har jag haft någon distribution i Sverige heller. Efter CDAs konkurs, kom flera andra distributörer och erbjöd sina tjänster. Och ville ha ohemult mycket betalt för dem.. Så mycket att jag kunde inte tänka mig att acceptera och skriva avtal. Ingen distributör i Sverige, och inte uppe på några onlinesajter vare sig i Sverige eller världen i övrigt..

Det måste lösas på något sätt. Och sålunda hade jag möten med 3 bolag som fungerar som aggregator. Det känns bra, lösningen är här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *