En Lycka kommer sällan ensam

När det börjar rulla in en lycka, så kommer den alldeles säkert att följas av fler. Jag åker idag ner till Göteborg för att fortsätta arbetet med det avslutande albumet i Plejadsviten och det är en lycka i sig. Fyller upp hjärtat med sång!
En annan lycka är den lilla duon med gitarristen Jörgen Anderstig.

Malou Berg och Jörgen Anderstig_3992. foto: Maria l Hallengren

Vi har kört till Smedbygården nästan varje vecka sen i juli, där min mamma och andra dementa/alzheimersjuka bor för att sjunga tillsammans med de boende. Underbart att få sjunga gamla sånger, bara rakt upp och ner och se hur musiken öppnar upp och gör gott med de gamla. En del sjunger med, en del börjar efter en stund vagga lite, eller fötterna rör sig i takt, läpparna rör sig, försöker forma orden. Du vet det är gamla låtar som; En sjöman älskar havets våg, Flottarkärlek, Tycker du om mig?, Ping pong-visan, Rosa på bal, Haderian hadera, Dansen går på Svinnsta skär m fl. Jörgen med sin gitarr och jag med min lilla ukulele. Gunvor ville så gärna få sjunga och då kommer vi dit och gör det möjligt. Lycka!
Vi får tillfälle att damma av Plejad-materialet, att lufta helt andra sånger i december. På Hågaby julmarknad, i Håga by utanför Uppsala. Lycka! Känns fint!
Jag har börjat samla på lyckor, stora som små.
Och det i sig är också lycka. vinn-vinn alltså.

2 reaktioner på ”En Lycka kommer sällan ensam”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *