Lycka att få sjunga duett med sin dotter

Matilda lyssnar på resultatet, duetten som hon sjöng in med sin mamma..

Så var dagen inne, då vi skulle sjunga in duetten Nynne. Egentligen är det en tersett, dvs jag skrev den för 3 sångare. Men det är ju inte så ofta man har tre solister på plats, och låten är kul att sjunga, så vid något tillfälle gjorde Matilda och jag om den till en duett. Den tredje sång-delen delade vi upp, sjöng omväxlande, tillsammans. Häpp!

Matilda och jag har sjungit Nynne live vid ett flertal tillfällen och talat om att vi borde spela in den.. men så kommer livet emellan.. och emellan.. tills det en dag plötsligt inte gör det längre och ögonblicket är inne.
Bakgrunden spelades in när Xavier och Thomas var i studion i mars. Det är himla kul att få sjunga tillsammans med sin dotter. Vi har olika röstfärg och uttryck och ändå… våra röster stammar båda från samma klangträd kan man säga. Och när vi sjunger tillsammans så smälter de ihop, slingrar sig runt varandra så att det är svårt att avgöra vilken röst som hör till vem. Och dessutom så går stämmorna omlott, fram och tillbaka. Det är inte någon stämma som är över eller understämma. Det blev väldigt tydligt hur förvirrande det kunde vara, när Lasse skulle editera sången.

Matilda är nöjd med inspelningen av Nynne. Lasse står och editerar för fullt.

Det var såååå roligt att spela in den.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *