Utmärkelser

Malous priser, stipendier och utmärkelser

ORDFESTIVALENS ORDPRIS 2009
Malou blev den årliga Ordfestivalens Ordpristagare. Juryn motiverade valet av Malou på följande sätt: ”Malou Berg tilldelas Ordpriset för att hon har skapat ett alldeles eget, sinnligt och musikaliskt språk – plejadiska. Hon har dessutom förmågan att få andra att uttrycka sig i de sjungna orden och att njuta av dem.”


UK SONGWRITING CONTEST 2006

uksongwritingI konkurrens med över 4 000 inskickade bidrag till prestigefyllda ”UK Songwriting Contest” i England vann Malou Berg, som enda svenska artist, 2006 års tävling i kategorin ”Miscellaneous” med sången ”Omine” från CD med samma titel.

Det här var Malou Bergs internationella genombrott. Utmärkelsen innebar bl.a. att ”Omine” spelas i BBC Radio och andra europeiska radiostationer. Lyssna på Omine här.

”Jag känner mig hedrad att få den här utmärkelsen. Det är extra roligt att det är för Omine. Den sången känner jag särskilt för. Många har skrivit och berättat hur den har rört vid deras hjärtan.” säger Malou.

Förutom ovanstående vinner Malou bl.a. Song-Writing software samt ett ”Honorary Diploma in Music” (Songwriting) från World Music Foundation”.

Tidigare vinnare och finalister har fått stor uppmärksamhet i England och i sina respektive länder både i radio och TV. Tävlingen sponsras av bland många andra BBC Radio, The Brit Trust och The British Academy of Composers and Songwriters, Broadjam och Play Magazine.
Läs mer på songwritingcontest.co.uk

 


BROADJAM NEW AGE CONTEST okt 2006
Malou vann 2006 års tävling med sången “Omine” från albumet OMINE


ÖSTHAMMARS KOMMUNS KULTURPRIS 2005
Malou fick kulturpriset och juryn motiverade priset så här: “Malou är en konstnärlig och musikalisk urkraft! Hon har förnyat kulturlivet i kommunen och gett sina många medverkande i körer och föreställningar – liksom oss åhörare – sköna upplevelser av världar vi inte visste fanns.”


KONSTNÄRSSTIPENDIER
Malou Berg fick stipendium från Konstnärsnämnden för att skriva färdigt och vidareutveckla verket “Den Inre Vägen” flera år i rad under första delen av 1990-talet.


BILLBOARD SONG CONTEST 1990
Tillsammans med pianisten och min dåvarande ackompanjatör Steve Dobrogosz (med engelsk översättning av Sven Lidmans text ’Kom med eld’. Inspelad på LP Beam Of Light)

Billboard Song Contest 1990
Certificate of Achievement
Come With Fire

BILLBOARD SONG CONTEST 1990
Tillsammans med textförfattare Susanne Wigforss fick vi pris för våra gospellåtar:

Malou-Joy-is-on-the-way-Billboard-Songcontest-1990
Billboard Song Contest 1990
Certificate Of Achievement
Joy Is On The Way
Malou-The-Cage-Billboard-1990
Billboard Song Contest 1990
Certificate Of Achievement
The Cage
Malou-Beam-of-light-Billboard-1990-web
Billboard Song Contest 1990
Certificate Of Achievement
Beam Of Light

BILLBOARD SONG CONTEST 1989 Certificate of Achievement Just Doing That!

BILLBOARD SONG CONTEST 1988 Certificate of Achievement Just Like A Lullaby

STIM-STIPENDIUM
Åtskilliga gånger under 1970-1980-talet.