Körsång är livat

AmaOna kören sjunger hej vilt!Att leka, ha roligt, fördjupa sig i sin egen ton och uttryck, och sjunga från hjärtat är modellen när man jobbar med körer. I min kör i Östhammar, har många passerat revy. En del för kortare tid, andra för en längre period. Några som är med nu, har varit med ända från början.. Och sjungit med mig, skrattat, fnittrat, vilat i stillheten och sjungit så det knollrat sig i tapeterna. Det är alltid livat när kören är med. Inte ett dött ögonblick! Jag älskar detta samspel, att få jobba med röster. Jag kan vara hur trött som helst innan och helst bara vilja krypa upp i en fåtölj och göra ingenting alls. Men när vi sätter igång, så kommer energin och efter kören är jag uppiggad, lugn, så nöjd med livet, tillfreds med allt och mår underbart.
Malou sjunger HOYA-låtar, med Hanna Wanngård och Tessan Andersson och kören på ONENESS 2004Här är kören ovanligt stilla och fokuserade. Ögonblickets allvar kanske? Det hände emellanåt.. inte föööör länge dock.
Malou & The Jazpels o kören AmaOna i Östhammars KyrkaNu är de igång igen, uppsluppna som vanligt, denna gång under Musikveckan i Östhammar.  Gospel och Jazz i en salig blandning tillsammans med Malou & The Jazpels i Östhammars kyrka. Att sjunga ska vara kul. Man behöver inte uppnå något. Sången är både vägen och målet. Det behövs en rejäl dos av lättsinne, vilket dessbättre verkar finnas i överflöd hos mina körsångare..

Armarna uppåt sträck! Malou & The Jazpels; JörgenAnderstig och Arnold Rodriguez. Tillsammans med kören AmaOna på Katalin i Uppsala
Armarna uppåt sträck!! Här är kören med Malou & The Jazpels; Jörgen Anderstig och (fast han syns inte i bild. Däremot hördes hans fantastiskt svängiga pianospel!) Arnold Rodriguez. Vi bjuder på oss på Katalin i Uppsala.
HOYA på ONENESS - kör och Malou med sångerskorna Hanna Wanngård och Tessan AnderssonHOYA- låtarna.. kören sjöng tillsammans med med och sångerskorna Hanna Wanngård och Tessan Andersson på Oneness på Gärdet i Stockholm. Ska vi ställa upp oss och se samlade och ordentliga ut? Okej då. Sådär, nu har du tagit ett par bilder. Nu får det räcka. Nu vill vi fika! 🙂

För närvarande jobbar jag med ”Den lilla kören som nästan får plats i en bil” och det är en av veckans absoluta höjdpunkter när de anländer till mitt hem och boar in sig i änglarummet. Underbart och lekfullt. Me like. Me like very mycket :-)))

2 reaktioner på ”Körsång är livat”

 1. Britt-Marie Ragnvaldsson

  Hej, skulle vilja komma i kontakt med dig
  Ang PRO kör i höst 2024 för Östhammar/Öregrund med lite julvisor mm, skulle du kunna tänka dig det?

  1. Hej Britt-Marie
   vad roligt att du kontaktar mig. Jag gillar din mailadress, den gör mig glad direkt! Att leda kör är härligt. Sååå livsbejakande och inspirerande. Och allra helst om man fokuserar på den typen av sånger som har den energin i sig. Som mina sånger.. jag har bara jobbat med mina egna sånger, vilka är av en helt annan typ än den typ av sånger du nämner. Jag funderar på att plocka upp körarbetet igen. Men det är en tanke som ännu ligger still i min hjärnas och hjärtas vindlingar och gror.
   Önskar att jag kunde föreslå någon,
   men du.. kanske Torbjörn Forsman skulle kunna tänkas vilja och tid med PRO-kören i höst? Fråga honom.
   Vem har lett kören hittills? Har hen inga förslag?
   hoppas att det löser sig för kören

   må så gott
   Malou

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *