ANOWA – Star Rating: 5 i The UK Songwriting Contest!!

ANOWA”, fick Star Rating: 5 (Högsta betyg. Yay!) – i The UK Songwriting Contest
Jag känner mig hedrad, glad och tacksam över att bli uppmärksammad som låtskrivare.

ANOWA är en av LjusSångerna, från den kommande LightSongs Boxen.
Den här sången, ANOWA alltså, ville bli inskickad, vara en del av The UK Songwriting Contest. Ingen tvekan om det. Anowa är en av LjusSångerna, förstår du.. De vet vad de vill. De uttrycker det. De förmedlar sin åsikt och gör det väldigt tydligt för mig.. Att förneka dem det de vill eller säga nej till dem.. det är fullständigt omöjligt. Jag vet inte riktigt hur det går till, men de får alltid som de vill. LjusSångerna följer envist sin egen väg och avviker inte från den. Och jag är så välsignad som får ha dem i mitt liv. Jag älskar dem. Kanske just för att de är på det sättet. Så naturligtvis fick Anowa som hon ville, jag laddade upp sången i den Öppna kategorin.
ANOWA är, liksom alla de andra LjusSångerna, ganska lång.. drygt 10 minuter. Den långa tidslängden verkar dock inte ha hindrat sången från att få högsta betyg: Star Rating 5. Och genom det har ANOWA nu fortsatt till Steg 2 i tävlingen. I steg 2 så väljer juryn bland de sånger som fått 5 poäng, vilka som ska gå vidare till semifinal. Så, fortsättning följer …

Det är inte första gången jag deltar i The UK Songwriting Contest.
Jag vann min kategori år 2006, men mer om det senare..

2023 UK Songwriting Contest Star rating ANOWA and AMAONA MIA LEAD ME HOME
2023 UK Songwriting Contest Star rating ANOWA and AMAONA MIA LEAD ME HOME

Background info

Step 1. Songs submitted to the UK Songwriting Contest 2023, will be rated by the jury. Rating the songs from 1 to 5 (1 = really low quality, up to 5 =  top notch!)
Step 2. The jury listen through all the songs that received Star Rating 5 and pick the ones that will continue to the semifinals.
Contestants will be notified which songs are chosen for the semifinals in the beginning of july.

P.S. Om du har en sång du gärna skulle skicka in och kanske tänker att det är nog försent nu att göra det (det är kanske även första gången du hör talas om den här tävlingen)? Jag kan berätta att möjligheten är fortfarande kvar. Du har tid. Du kan delta. Tävlingen är öppen till 30 juni 2023.  För att komma till tävlingens sida Klicka här. Go for it! Lycka till.