Malous Grammy resa 2 – All vår början bliver svår

När jag väl hämtat mig från den överväldigande tanken på att jag ens funderade på att skicka in LightSongs boxen till Grammy, så började jag läsa i den 70 sidor långa regelboken. Den var omfattande, omfångsrik, ordrik! Jag blev totalt utmattad efter bara några sidor… Första frågan var enkel, vem får skicka in ett bidrag? Svaret var snårigt och inte helt tydligt. Trots att de använde såååå många ord för att förklara just det, så var det inte kristallklart. .Långt därifrån.. Kollegor och vänner som visste eller trodde sig veta mer om Grammy sa olika saker, pekade åt olika håll, eller tolkade regelboken på olika vis..

Första frågan – Vem får skicka in?
Enligt regelboken alltså. Vem får göra det? Är det bara medlemmar i The Recording Academy som får skicka in bidrag till Grammy, eller kan vem som helst göra det? <— Ja det där sista var kanske en onödig fundering öht. Jag behövde bara kasta en blick på den digra regelboken för att att inse att så inte var fallet. Efter flera samtal med supporten, så visste jag; Nytt för i år var att även mediabolag kunde skicka in. Var mitt lilla enmansbolag ett godkänt mediabolag eller måste bolaget vara av en viss omfattning för att vara godkänt? Ja då och nejdå, mitt bolag var acceptabelt precis så som det var. Okeeeej, fråga 1 var besvarad.

Det första steget var att registrera bolaget. Det var det enklaste i hela processen. Bara jag hostade upp 120 USD, fyllde i alla uppgifter och laddade upp alla önskade dokument, så var det klart. Det var lite pyssligt att leta fram och kopiera alla önskade dokument, men till slut var den lilla detaljen ordnad. Tada! Registrerad och klar för att anmäla mitt bidrag. LightSongs boxen. Yay!! hur svårt kan det vara??

Föga anade jag vad som väntade mig.. och tur var väl det. För hur svårt det kan vara..? Det, skulle jag snart bli varse.