Malous Grammy-resa 3. Grammysupporten & jag

Jag hade registrerat mitt bolag hos The Recording Academy, betalt avgiften och det fanns en Grammy-kategori som passade för min musik; New Age. Nu var det bara att köra på och anmäla LightSongs boxen. Regelboken sa att godkända utgivningar var släppta fram till 15 september – vi hade tänkt 22/9. Äsch en vecka hit eller dit spelar ingen roll sa vi. Men innebar ”fram till 15 sept” att 14/9 var sista datum.. eller var det 15/9? Jag studerade regelboken.. viss oklarhet rådde.. Maila Grammysupporten och fråga! För visst vore det snöpligt ifall de menade 14/9 och jag släppte boxen dan efter… eller hur?


Om jag släppte boxen den 15/9, så var den godkänd att skicka in som bidrag till årets GRAMMY. För att vara helt säker – supportens svar var lite luddigt och jag ville försäkra mig om att jag förstått allt rätt – så jag mailade frågan flera gånger. I och med att streamingtjänsterna gjorde att utgivningar kunde nås i hela världen (läs USA) så var de giltiga att skickas in för GRAMMY-bedömning. Men så fint, då kör vi på. Att betala för att lägga upp LightSongs boxen i New Age kategorin, det gick på en minut.. eller kanske 2.. hur lätt som helst.

Att fylla i alla uppgifter tog sin rundliga tid. Himmel vad mycket de ville veta! Jag fyllde i alla uppgifter så långsamt och noggrannt jag kunde, så att allt blev rätt. Men så kom jag till det där med länk. Jag skulle skriva in en streaminglänk till albumet. Till albumet som ännu inte hade kommit ut. Och som alltså inte hade någon länk som jag kunde skriva in i anmälan. Jippi!! Länk till Spotify fick jag först när den fanns tillgänglig på Spotify, dvs på releasedagen.. Utan länk kunde jag inte fullfölja anmälan till Grammy. Det blev lite Moment 22 och jag kom ingen vart. Jag gick i cirklar. Jag skrev igen till Grammysupporten …

”Hur svårt kan det vara ??”

När jag äntligen hade lagt upp allt, hållit tungan rätt i mun, dubbel- och trippelkollat alla uppgifter (man får inte ändra någon uppgift efter att albumet är inskickat, inte utan en omständlig procedur och för en rejäl kostnad.) Hur svårt kan det vara att fylla i alla som på olika sätt medverkat i och runt LightSongsboxen – deras namn och roll??Jag var sååå nöjd med mig själv. Jag hade ALLA uppgifter dokumenterade, det var bara att skriva in dem! Såna fel gör man bara inte?? Inte? Joodå, jag gjorde det, fel både här och där, glömde bort, stavade fel och tog inte med.. Det var bara att maila till supporten och be om hjälp att komplettera, ta bort, ändra och lägga till info .-. inte en utan flera gånger! Supporten och jag blev som lite bundis allteftersom tiden gick..

Bidrag som släpptes efter anmälningstidens slut, fram till 15/9 2023 fick länk till en särskild sida för att SNARAST lägga in albumlänk till Spotify, Apple Music mfl streamingtjänster. Jag också. Så kom releasedagen, tjohoo! Men var sjutton hade länken tagit vägen? Jag letade och letade.. liiiite stressad, men den var som uppslukad av jorden.. Utan länk skulle mitt bidrag diskas. Förresten var regelboken fylld med en uppsjö av anledningar till att ens bidrag kunde diskas. Jag mailade mina nya Grammy-kompisar på supporten,. De var säkert jättetrötta på mig.. ååå nej nu skriver hon igen!!. men de skickade mig adress till sidan och Spotify-, resp Apple Music länk kunde äntligen skrivas in. Bingo!

Enter!!

Kära Grammy supporten.. Kan ni hjälpa mig?? bara en gång till !!

Åh vad skönt. Nu var det gjort. Färdigt! Jag hade gjort mitt. Nu var bollen i rullning. Jag kunde inte göra mer än så. Och nu behövde jag inte hålla på och maila supporten mer.. Trodde jag…
När jag läste igenom alla kategorierna igen, så fick jag en ny idé.

Foto och illustrationer: Barbro Paulsson Weaver