Resan – Språkförbistring på Tahiti

hihi, nu ska ni få höra! Jag är på Tahiti, ett franskspråkigt land.. det där sistnämnda är väsentlig info, som ni snart kommer att förstå. Igår talade jag med receptionisten som pratade hygglig engelska och förklarade att jag var magopererad bla bla bla, äter många men små mål och kunde de ordna med små snacks som mellanmål till mig?., väldigt lite bröd, väldigt mycket protein, men jag äter pyttelite, så det ska vara lite. Lite bröd, mycket protein. Berättade vad detta med protein kunde vara (ja, man kan inte vara nog övertydlig eller hur), kyckling, ägg, skinka, skaldjur, ost.. bara det är protein! Lite sallad istället för bröd går också bra. Jodå det ska vi ordna, inga problem! Och 11.30 stod hon utanför min dörr, med en jättestor baguette innehållande grönsaker, men inget protein! Jag förklarade för tjejen och hon ringde till köket och jag förklarade för dem. Jamen då ordnar vi det! sa de glatt. En liten stund senare kom resultatet: En stoor tallrik full med 2 stora rostade bröd, 2 grillade kycklingfiléer, ett kokt ägg, en stor hög med skinka och massor med sallad samt en skål med basilikapesto. Fint upplagt. Jag stirrade på överdådet, plockade ut en kycklingfilé, en tomatskiva, en morotsskiva, ett litet salladsblad och sa att det där kan jag äta upp, men inte mer än så. Oj, såå lite. då förstod hon. (hmmm vi får väl se hur det blir med det tänkte jag. De ska komma med något kl 17 också. Vad månde de då hitta på?)
Och de kom och hotell-chefen följde med för att kolla om det blev rätt nu då… Denna gång hade de, av någon outgrundlig anledning, skurit såväl laxskivor och kycklingkött samt tomat i små bitar o lagt i varsin hög. Även brödet var skurit i små bitar. Kanske trodde de att det måste vara så för att en magopererad ska kunna äta det. Enkelt o rätt gott.. och lite för mkt..
Så var det tid för middag. Enklare att gå till restauranten o beställa, men då slog tröttheten till. Jag beställde det minsta de hade; en pumpasoppa och genast blev det mer lagom i mängd…

Men så tröttnade jag lite på denna språkförbistringslek.. nu tar jag till en annan väl beprövad taktik. Det blev lite bökigt och tidsödande att invänta vad andra kan hitta på, så idag får det bli frukost med hemgång. dvs jag brer min mellismacka med pålägg som jag vill ha den och stoppar den i min väska när jag lämnar matsalen. + ett kokt ägg. då står jag mig. Av nån anledning ville jag göra på et annat sätt och det fick ju oväntat resultat…

Fortfarande vaknar jag mitt i natten, stiger upp i ottan, för då kan jag inte sova mer och har ätit 3 mål fram till lunch! Sängen lockar på mig redan vid 19-tiden, men jag försöker hålla ut till 20-21 i bästa fall (och nu talar vi om mig, en riktig nattuggla, som sällan kommer i säng förrän en bit in på andra sidan midnatt. Häpp!) Livet är spännande.
fortsättning följer… språkförbistringen tar sig många uttryck…hahaha 🙂

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *