Julskiva in the making – dag 4 Körpålägg

Idag är det körens dag.. Vi ska komplettera kör på låtarna från AmaOna och Alignment, där vi tidigare hade bara några stycken i kören. Vi vill ha samma stora körklang som på Omine. Och så ska vi spela in ny kör på Nu faller ljuset in i mig. Extra roligt för mig att jag får återförenas med Tessan Andersson och Hanna Wanngård, som jag jobbat med så många gånger tidigare.. nu senast på releasekonserten. Och Johan Ivarsson, som var en ny och trevlig och himla bra sångare som var med på Alignment. Och bror till Jenny Nilsson, som förutom att hon har Nilento studio tillsammans med sin man Lars Nilsson (som också var med och sjöng, samtidigt som han skötte spakarna!) också sjungit med mig på de senaste plattorna. Ny bekantskap som ger smaksak, är Katarina Milton, jisses vilken varm tjej och hon har otrolig kraft på höjden!

Hanna och Katarina sjunger sopran.. på just den här låten. I övrigt byttes stämmorna hej vilt under dagen.
Jenny Nilsson kollar igenom vilken stämma hon ska sjunga på den här låten månntro..?
Hanna Wanngård. Liten paus, medan nya tracks ordnas, så att kören kan dubba sina stämmor. Eller ska vi byta för att få ett bredare sound..?
Tessan och Jenny alt-kombo på AmaOna Mia, Lead Me Home
Hanna Wanngård värmer upp sig med lite god cappuccino, Tessan filosoferar i bakgrunden.
Tessan Andersson. fika är gott och särskilt det man får på Nilento. Sa jag inte att kaffemaskinen var min bästa kompis här..?
Malou med skyddande halsduk om den såriga halsen. det hjälpte dock föga, hostattack satte stopp för sånginsats i kören.
Mikrofonsetupen för körinspelningen

Inne i kontrollrummet stod Lasse, som förutom att sköta hela inspelningen, samtidigt sjöng med sin mjuka tenorstämma. Vi började med Onahe och sedan rullade sångerna på. Det gick lätt och smidigt. Vi har en förkärlek för att byta stämmor hit och dit och det blev särdeles nödvändigt sedan jag mitt i en fras på den första låten jag skulle vara med och köra på, nästan direkt fick en rejäl hostattack.. och så var det färdigt för mig. Jag fick stå bredvid och hjälpa, gå igenom, tala om frasering.. sånt där du vet.

Lasse Nilsson har många strängar på sin lyra och här håller han i hela inspelningen, samtidigt som han sjunger. Och han har stenkoll!
Johan altererade mellan att sjunga djup bas och hög falsett.
Fika ute i den milda vårsolen är ett välkommet avbrott från studioarbetet. Jenny, Lasse och Johan njuter
Solen sken så att den stack i ögonen, ovana som vi är vid den i april. Hanna och Tessan slappar en stund.
Katarina Milton, sångerska med varm klang. Och otrolig kraft på höjden.
Johan Ivasson, en sångare med bred röst, från andra bas till ljus falsett när han sjöng altstämman ihop med Tessan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *