Onahe-check. Tack stråkar :-)

Här har vi svårighet med intonationen, stämningen kanske har höjts något.
När det gäller stråkar en masse så måste de enas och sedan ska de enas med låten de spelar till.. och så är det beroende på om det är i ett lågt eller högt läge.
Ju högre upp, desto känsligare, desto mindre svängrum att intonera på. Det är som en tunnel som blir mindre och mindre, till slut kan man inte gå, man får krypa och sedan åla sig fram. trängre och trängre blir det. Du blir väl inte klaustrofobisk nu..? hihi 🙂 Det är både spännande att höra och följa.

Och sen är det som om porten öppnar sig och tonen, klangen ligger rätt. Man känner det inte bara i öronen, utan även i hela kroppen.

och så sväller vi lite här.. stråkarna flödar in i mitt hjärtas alla hålrum och gör mig hel och lycklig

Slutet på Onahe har blivit såå meditativ efter att Lasse har klippt ner den. Vilket innebär att hela svängpartiet är puts väck, borta!, tjingeling, toodeloo, see you later alligator.

Tack för idag, Slut för idag. och så är stråkensemblens arbete på den här skivan avslutat och vi har tagit lite avskedsbilder, dvs bilder när de spelar (och bilderna kan tas i samma rum och inte bara genom fönstret eller glasdörren.)

men vårt arbete fortsätter. Vi tar en kort paus med thai hämtmat och sedan kopierar jag körnoterna inför morgondagens kör-inspelning. Vi går igenom i vilken ordning sångerna ska tas, på vilka av dem jag ska vara med och sjunga. Joodå, jag är bättre i rösten idag. Lasse som var hängig i sin förkylning igår är också på bättringsvägen.Fick sms från Tess som också är förkyld.
Är det förkylningstider just nu?

Vi enas om en låt-ordning. Viktigt att lägga dem i en bra ordning, så att man inte sliter ut rösten, utan börjar med en bra, uppmjukande sång, lätta blandade med svårare. Någon mer krävande efter lunch. bra avrundning etc…
Lasse börjar editera stråkarna. Dagen är verkligen inte slut för att stråkarna är inspelade. Rummet har plockats rent på stråk-setupen. Nu ställs nya mikar upp och rummet förbereds för 6 sångare. Vi står i en stor cirkel, vända mot varandra, så att vi lätt kan ha ögonkontakt.

Mikrofon setup för körinspelning imorgon. Vi står i cirkel vända mot varandra, så att vi lätt ska kunna ha ögonkontakt.

Alla stråk-noter med anteckningar har sorterats, och jag har med mig en bibba  hem, att använda till kommande konserter med stråkar. Då finns allt noterat, såsom det gjordes på inspelningen, smart va 🙂

avslutningsvis, ett slaskpålägg med solosången till Nu faller ljuset in i mig, så att kören har nåt att sjunga till och inte bara stråkar och harpa.  Tack o adios, vi ses imorgon. Iväg iväg hem till hotellet. 🙂 nattinatti

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *