Julskiva in the making – dag 9 grundmix – check

Lasse funderar, rensar och lyssnar. Att få en blandning av alla ljudkällor som känns självklar, omfamnande och varm.

Vi är redan på nästsista låten i julprojektet. Detta är första mix, genomgång av alla ljudkällor, tid för upprensning (ljud – Feng Shui, skulle man kunna säga). Det är nu vi lägger grunden för hur slutmixen kommer att bli. Sen behövs en tids paus, då man funderar och lyssnar och kommenterar..

…… tidspaus

sådär nu är det klart. Grundmixar – check
Nu kan jag plocka ihop mina grejer och lämna Nilento Studios för denna gång. Det har varit en fantastisk period och ett kul, annorlunda projekt det här med julskivan. Att ta tidigare inspelningar och förse dem med en ny dräkt. Vissa skiljer sig mycket, andra mindre. Känslan är helt annorlunda när det är stråk och harpa med. Så fint, så fint. Hela arbetet med julskivan är mycket inspirerande och upplyftande för mig.
Och ovant men roligt att realtidsblogga och berätta vad som händer i studion, samtidigt som det pågår.. ibland hände allt så snabbt att jag hann absolut inte med. Och så skulle det plåtas och bilderna läggas in, redigeras och minskas i storlek. Jisses vilken tid det kunde ta ibland. Men som sagt, kul var det.
Nu ska det bli skönt att få komma hem och landa ordentligt. Jag hann ju inte med det, jag kom hem med min resväska från Hawaii efter att ha varit 5 veckor borta, packade egentligen aldrig upp, bara stuvade om i väskan.. efter 2 dagar åkte jag till Nilento. Och här har jag varit i 1 1/2 vecka nu. Så, visst ska det bli härligt att få komma hem.
Fast jag kommer tillbaka. Vi sköt upp tiden för slutmix till mitten av juni och det känns också perfekt. Då får jag lite mer tid att reflektera över mixen.
Har jag sagt att samarbetet med Lasse Nilsson funkade hur bra som helst? Inget tjafs, inget bråk diskussioner eller negativ stämning. Allt flöt på, vi var ense om det mesta och det vi inte var ense om, det resonerade vi om.. och så var vi ense igen. hahahaha 🙂 sååå lätt kan det faktiskt vara.
Jag är glad, jag är nöjd och jag mår toppen.

.. och här ligger jag på sängen och känner mig nöjd och glad. Livet är väl förunderligt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *