Happiness Is Just A Smile Away – liveblogg

Den här låten skiljer sig från de andra, men varför ska den inte kunna göra det?? Den har ett rotjazz-sväng, med dowop-kör, pizz-stråkar och komp av Lars Danielssons cello. En av Jazpels låtar, då det begav sig. Susanne Wigforss har skrivit den jättefina texten. Jag har faktiskt bidragit med en liten rad, själva titeln. Jag gillade känslan i den meningen och bad att hon skulle ha med den i texten. Och eftersom Susanne är en vänlig själ, så gjorde hon mig till viljes. Däremot var den ju tänkt som en liiiten introvers till When you’re Smiling. Du vet en sån där kort sak på ett par rader, som ska leda in till själva låten, refrängen.

Susanne Wigforss, textförfattare med rätt att göra som hon vill. Se vilken spjuverblick hon har! Hon skrev texten till Happiness Is Just A Smile Away
Susanne Wigforss, textförfattare med rätt att göra som hon vill. Hon skrev texten till Happiness Is Just A Smile Away. Se vilken spjuverblick hon har! Det syns lång väg att denna kvinna sitter inte kvar där man satt henne.. hihi 😉 Hon följer sin egen känsla i allt.

Då hade nog fru Wigforss stängt av hörapparaten, för nån timma senare hade hon mailat över en underbar text, en lååång jäkla text. 😉 Jag stirrade på den och insåg att den här texten ville inte alls vara förband till en annan låt, även om vi talar om den fantastiska When You’re Smiling.., en hitlåt av gigantiska mått. Den ville vara sin egen och så fick det bli. Och tur är väl det, jag älskar låten precis som den blev.

Lasse håller stenkoll på noter, takter, markeringar, omtag, dubbar och gud vet allt... Micke sköter inspelningen, men en för dagen rejäl förkylning i kroppen.
Lasse håller stenkoll på noter, takter, markeringar, omtag, dubbar och gud vet allt… Micke sköter inspelningen, men en för dagen rejäl förkylning i kroppen.
Lars Nilsson och Michael Dahlvid in action på Nilento Studios.
Lars Nilsson och Michael Dahlvid in action på Nilento Studios.
Lars Nilsson och Michael Dahlvid in action på Nilento Studios.
Lars Nilsson och Michael Dahlvid.

Sådärja, då var den låten klar. Och nu är det kaffepaus.. allt går snabbt med stråkmusikerna. De är fokuserade och effektiva. mysigt!

Och nu är det SPIRAL, del 4 och del 5, stråkar kommer in först på takt 756! Ganska lång låt och ganska lång paus för den delen hehehe 😉

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *