Mix – sånger med egen vilja och personlighet

Anneli och Malou vid det underbara varma vattenhålet på Hawaii
Vissa sånger är väldigt egensinniga och viljestarka, de kommer och bara tränger sig på. Ger man dem lillfingret så tar de hela armen.. de är vare sig ödmjuka, frågar fint eller tassar på tå. Ingen hyfs alls. De brakar genom dörren ifall man försöker hindra dem från att komma in.

Så är vi igång med mix.. Lasse har börjat med de nästan redan klara, de enkla och strukturerade sångerna. Balladerna. Sånger som inte hör ihop med den Plejadiska sviten. Varken i form, melodik, upplägg eller språk (inte ens några plejadiska fills så långt örat kan höra.. det är enbart engelska). Men hur det nu än är med den saken, så har de högljutt krävt att få lämna byrålådan och sprängde sig igenom nålsögat. Åkt in i skivproduktionen på ett bananskal. Schmack! Häpp, här är vi och här tänker vi förbli!

Jag och Lasse försökte mota ut dem ur produktionen, när vi brydda sökte komma på hur alla dessa olika element skulle kunna förenas till ett album.. men att utesluta några sånger för att få en som vi tyckte bättre helhet.., nänä si det gick inte alls (hur gick det till??), för de gav sig inte, de bara trängde sig på (envetna små rackare!) och kontentan av det hela är att här är de nu iaf. Alive and tickin’!!! Jag talar alltså om sångerna  ”Time for healing”, ”Stay with me” och ”Happiness is just a smile away”.
Du kanske tror att sånger inte har egen vilja, en själ och personlighet..?
… jag ger mig och säger – Välkomna in i den plejadiska mixen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *