Plejadiska för delfinerna

Till Kolmårdens nya och spektakulära delfinshow, LIFE, inbjöds jag att skriva ett nytt körarr till finallåten ”Circle Of Life” (från Disneys film Lejonkungen). Kören skulle sjunga på plejadiska. Jag var även med och sjöng solo. LIFE hade världspremiär under våren 2013.

Delfiner leker i det vilda. Fotot togs på Hawaii i år, i samband med att vi simmade med delfinerna.
Delfiner leker i det vilda. Fotot togs på Hawaii i år, i samband med att vi simmade med delfinerna. Det var en upplevelse att se när de simmade ihop sig och snurrade i cirkel ihop, det var som ett nystan av delfiner längre ner i vattnet.

”Det var oerhört kul och hedrande att bli tillfrågad av Lasse Nilsson på Nilento Studios om jag ville skriva körarret till låten Circle Of Life (och speciellt, för att det var framförallt delfinerna som skulle höra den. Jag skrev körarret för dem. det handlar om dem.) Och alldeles särskilt betydelsefullt för mig, för att texten skulle vara på plejadiska, mitt älsklingsspråk. Jag har skrivit massor av körarr genom åren, men alltid bara till min egen musik, eller för min egen del, låtar som jag själv skulle framföra. Så, det här var något nytt. De ville ha med just mig pga mitt sätt att väva ihop flera olika körer mot varandra. Och det gjorde jag även på Circle Of Life. Jag är även med och sjunger på låten. Det var väldigt berörande för mig att få jobba med Circle of life. Den var tänkt att vara instrumental, men gjordes även i en mix där Martin Stenmarck sjunger melodin. Jag är med där också hehe 😉 Här kan du höra den instrumentala versionen.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *