Malou minns fredskonserten i Sydkorea

jag var inbjuden att sjunga sånger från HOYA på ”HwaEom Spiritual Music Rituali Sydkorea 2009. Att åka till Sydkorea, var en upplevelse utöver det vanliga… Och som att stiga in i en annorlunda värld. De som tog hand om mig och såg till att jag hade det bra under min vistelse där, var vänliga och omtänksamma på ett milt sätt. Mitt skivbolag i Sydkorea insisterade på att jag skulle ha en tolk med mig, på resan till buddistklostret där festivalen skulle hållas, därför att ingen utanför Seoul pratade engelska. inte det minsta. De kunde säga vanliga hälsningsfraser som ”good morning” ”have a nice day” ”thank you” (vilka sas med perfekt uttal). Men om jag skulle besvara hälsningen så begrep de inte ett ord av vad jag sa. Jag trodde inte på det först, men som det skulle visa sig, så blev guiden/tolken min räddning så snart när vi hade lagt storstaden bakom oss.

Fantastiska musiker! begåvade och talangfulla. Jag var djupt imponerad av deras stora kunskap, och inte minst, skicklighet på sina instrument. De traditionella Koreanska instrumentn var ytterligt vackra, vilket hantverk! Körtjejerna imponerade stort på mig. En av sångerna ”Frid” har svensk text. Tänk att de satte texten utan någon brytning. Bra gjort! En intressant detalj från repen med musikerna. De vars instrument tillät det (inte keyboards) satt i skräddarställning på golvet när det spelade sina instrument.

Tempelplatsen där det årligen återkommande ”HwaEom Spiritual Music Ritual” skulle gå av stapeln, var en stilla plats, det var otroligt vackert, sakralt och fridfullt på ett lågmält, tyst sätt.

Jag känner mig verkligen välsignad som blev inbjuden att sjunga som deras huvudartist 2009.
Välsignad och glad och tacksam 🙂

Häromdagen kom jag att tänka på hela resan.. på allt jag upplevde under den och hur underbart det vore att få åka tillbaka dit,
att än en gång få sjunga i Sydkorea 🙂

Joy Joy Joy!
Malou

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *