Grammy-resan 4. Grammy-medlemmarna

Jag trodde att allt var färdigt, dvs att jag kunde inte göra mer. LightSongs boxen var anmäld. Jag hade följt alla regler till punkt och pricka. Ja det är finfint.. sa en fd Grammy medlem till mig, men för att komma vidare i processen, så måste du nå fram till till medlemmarna så att de uppmärksammar ditt album. Javisst sa jag, vilken bra idé .. men hur går det till?

Jaa. det går inte till. Man ska liksom på något mystiskt sätt känna till vilka som är medlemmar och så skicka info till dem. I regelboken står alla förbud, en diger lista på vad man inte får göra. Jag sökte och letade efter ingångar och förklaringar och förslag på Grammy-sidan.. mailade till supporten (men nu hade de tydligen tröttnat för jag har ännu inte fått några svar från dem.) Ingenstans finns info om antal röstande medlemmar eller hur man kan nå dem.

Jag fick iaf lägga upp For Your Grammy Consideration på min FB-sida. Bara jag hade med det lilla R-et efter GRAMMY. Så då hade jag det. De är mycket noga med alla detaljer.

Men så fick jag tips om en PR-tjänst där man kan köpa utskick till medlemmar och annat löst media-folk (vilka nu det kan vara). Sagt och gjort. Du är verkligen ute i sista sekunden, svarade de glatt! ack ja, någon ska ju vara det också tänkte jag, men nu kör vi. Jag köpte in mig. Nu övergick mitt mailande till deras support, för de hade lyckats mixa ihop alla mina uppgifter och dessutom blandat ihop mina länkar med andras länkar. Till slut gav deras support upp och ringde ett par gånger för att försöka få ordning på uppgifterna, som jag så prydligt och ordentligt fyllt i.. alldeles korrekta var de också.. Så småningom blev de korrekta även i annonsen. hurra… jippi.. Min annons skickades ut 17 oktober och röstningsslussarna hos Grammy stängde 20/10.. Jäms med rumpan. Men bättre sent än aldrig..

”Du är verkligen ute i sista sekunden”

3 dagar före röstningstidens slut, kom annonsen om Lightsongs boxen iväg till Grammy-medlemmarna.

Det lilla jag har lyckats luska ut om röstningsprocessen, är att det är bara i vissa kategorier de har en speciell jury. Inte i NEW AGE. Det sägs att det bara är de medlemmar som arbetar i närliggande kategorier/genrer som ska rösta – dvs om jag fattat det hela rätt. Vilket är högst osäkert… Tänk att man kan uttrycka sig så otydligt, med så många ord.

20 oktober stängde röstningen. Fredag 10 november ska de meddela vilka som är nominerade i resp kategori. Jaa.. hur ska det gå. Fortsätter min Grammy-resa med LightSongs-boxen. eller slutar den här? Vi får se. Håll tummarna