Vaggsång

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2737″ img_size=”full”][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

VAGGSÅNG

En bro mellan dagens jäkt och nattens stillhet för att komma till ro inför natten. Andas ut och varva ner med Vaggsång.

VaggSångs Vänner är en ideell, religiöst och partipolitiskt obunden förening utan vinstsyfte. Föreningen anordnar sammankomster som genom konstnärliga uttrycksformer skapar stillhet för kropp och själ. Du kan stödja föreningen genom att bli medlem. Vi blir väldigt glada om du vill stödja vår verksamhet, så att vi kan arrangera fler VaggSång. Du gör det enklast genom att betala in pengar på vårt plusgiro Pg: 11 43 65-0[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=WZrICrf9T7I” title=”Vaggsångs avslutningslåt Owaije”][vc_column_text]Inom konceptet för Vaggsång erbjuds att sjunga meditativa sånger tre eftermiddagar tillsammans med Malou Berg.
Upplev hur otroligt välgörande det är för både kropp och själ. Njut av att sjunga teman, fraser och mantran, att gå in i stillheten, sjunga i ett flöde. Hitta andningen, ditt centrum och sjung därifrån. Öva på att sjunga tillsammans med andra som En Röst. Kursen är öppen för såväl vana som ovana sångare. Vi sjunger på gehör, så du behöver inte kunna läsa noter.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_media_grid element_width=”12″ grid_id=”vc_gid:1461673956623-84c35b3a-50da-8″ include=”2738,2739,2740,2742,2743″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

PRESSARKIV

Artiklar från starten av Vaggsång, 2002 och framåt:

Upsala Nya Tidning, 2/1-04
(Josef Nylén)

”Inför en andaktsfull publik spelade Erika Lindgren fiol och Cecilia Österholm nyckelharpa. Vaggsångskören sjöng under ledning av Malou Berg, som
även sjöng solo…”

Läs hela artikeln

Upsala nya tidning, 19/7-2003:
(Linn Sandberg)

”Behovet av lugn och ro fyller kyrkan
i Öregrund till sista bänkraden.”

”Stillhet, rogivande dofter och meditativ musik. Så enkelt är receptet på konceptet som fyller kyrkan i Öregrund en torsdagskväll. Malou Berg och hennes Vaggsångsvänner ordar för andra sommaren Vaggsångskvällar i Öregrund och Östhammar”

Läs hela artikeln

Östhammars Nyheter, 3/7-2003:
(Eva Berglund)

”..Varje kväll har sitt eget tema. Hopp, meditation, skönheten och förlåtelsen är sommarens teman…”

”…det finns ett stort behov av stillhet idag. Många är överhettade… vi får allt mer plikter och saker att göra vilket leder oss in i stresshjulet. Även att slappna av handlar till slut om prestation. Vaggsång ställer inga krav. Kanske är det därför kvällarna blivit så populära?”

Läs hela artikeln

Upsala nya tidning, 28/6-2003:
(Josef Nylén)

”…Ingen presentation, inga applåder och inga krav. Bara lugna toner och kanske några ord som får besökarna att vaggas till ro…”

”…Det ska bara vara sång och musik. Ingen som pratar mellan låtarna och presenterar olika stycken. Publiken bara sitter och är, utan att applådera. Applåder förstör flödet.”

”…Man behöver inte tycka om det, utan bara följa med. Det blir en frihet för alla…”

Läs hela artikeln

Östhammars tidning, 28/8-02
(PROFILEN)

”- Det var fullt alla gånger. Antingen var det fullt eller så var det knökfullt.”

”- Jag är helt fascinerad av mottagandet. Jag tyckte själv att det här var något som behövdes men jag, kunde inte vara säker på att andra skulle tycka det också.”

Läs hela artikeln

Upsala Nya Tidning, 19/6-02
(My Laurell)

” – Vi tror att kombinationen av olika konstnärliga uttrycksformer kan skapa den bro mellan dagens jäkt och kvällens stillhet som vi vill erbjuda, säger Malou Berg.”

Läs hela artikeln

Upsala Nya Tidning, 2/6-02
(Eva Nevelius)

”En andningspaus för stressig vardag”

”Hon har tidigare skrivit mycket meditativ musik för kör och fick i våras en vision om hur man skulle kunna blanda flera olika konstarter för att skapa stillhet och ro.”

Läs hela artikeln[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]